14.3 C
Melbourne, AU
poniedziałek, 20 Listopad, 2017

Wiza stałego stałego pobytu Skilled

Fora Forum dyskusyjne Polityka Wiza stałego stałego pobytu Skilled

Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 6 głosów i był aktualizowany ostatnio przez  motojacek 5 miesiące, 2 tygodnie temu.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #1757

    aniapob
    Participant

    Cześć, ostatnio przeglądając internet natknęłam się na dwa zupełnie inne liczniki punktów w programach wizowych. Chodzi mi dokładniej o wizę stałego pobytu. Wiem, że procedura jej uzyskania jest zawiła, ale nie o to chcę Was zapytać. Poszukując trochę informacji na ten temat natknęłam się na wpis ze strony internetowej, który nie miał daty dodania. Mówił, że aby zakwalifikować się należy mieć 120 pkt. Gdzieniegdzie napisane jest, że potrzebuję uzyskać w systemie punktowym 60. Orientuje się ktoś w tym temacie? Co najbardziej się liczy i za jakie kategorie mogę uzyskać najwięcej punktów? Który przelicznik jest prawidłowy? Nastąpiły jakieś zmiany? Z góry dzięki za zaangażowanie.

    #1758

    francuz
    Participant

    Siema, sam szukałem informacji i zetknąłem się z tym samym problemem. Wydaje mi się, że bardziej aktualny jest system 60 punktowy. Przejrzałem w trakcie kilka forum. Według mnie najlepiej sprawdzić na stronach firm zajmującej się uzyskaniem takich wiz 🙂

    #1759

    aniapob
    Participant

    Odwiedziłam jedną z takich stron. System punktowy już na starcie za same kwalifikacje na listę poszukiwanych zawodów gwarantował 60 lub 50 pkt. W innej zaś był to prób punktowy dzięki, któremu mogłeś/aś składać wniosek wizowy. Rozbieżność jest naprawdę spora. Jedyne co miało mniej więcej pokrycie w dwóch przypadkach to wysoka ilość punktów za język, prace i doświadczenie w zawodzie.

    #1762

    janekjan
    Participant

    Aktualny jest 60 punktowy system. Najwięcej punktów, jak powiedziałaś dostajesz za pracę (w sensie kwalifikacje, na jakiej liście jesteś SOL/CSOL), język, doświadczenie zawodowe i wykształcenie. Musisz mieć minimum 60 punktów, by twój wniosek wizowy został rozpatrzony. Z tego co wiem zdanie języka angielskiego na poziomie bodajże 5 Cię kwalifikuje, poniżej nie ma szans
    Pozdrawiam

    #1763

    andrzej
    Participant

    Kolega janekjan niestety jest w błędzie. Jeżeli chodzi o kwalifikacje językowe ABSOLUTNYM minimum jest egzamin IELTS na poziomie 6, a nie 5. Rzecz jasna można przylecieć do Australii na naukę języka. IELTS droga kandydatko/kandydacie nie daje Ci możliwości uzyskania wizy pracowniczej.
    W przypadku posiadania IELTS na poziomie 6 kwalifikuje Cię on do możliwości złożenia wniosku wizowego. jest tylko jedno ALE, mianowicie nie daje Ci to, żadnych punktów.

    #1898

    tomass
    Participant

    Wiecie może jak wyglądają kwalifikacje do Work & Holiday. Chodzi mi o dokładny czas trwania programu, do kiedy można składać wnioski i ile czasu mamy na dopełnienie wszelkich formalności. Z góry dziękuję. Dodam tylko, że nigdy nie korzystałem z tego programu.

    #1902

    motojacek
    Participant

    Nie wchodząc już w szczegóły dotyczące wizy i Work & Holiday wszelkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie ministerstwa jezeli chodzi o program Work &Holiday. Co do wiz pracowniczych mysle ze warto zerknąć na temat na forum dotyczący list SOL i CSOL

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)

Deve estar logado para responder a este tópico.